Etiketter

, , , , ,

Lisebergsplan_med RundqvistsI bilden, som tagits fram av Liseberg, har vi tagit oss friheten att hissa vår logga från taket på Rundqvists Boktryckeri.  Själva såg vi framtidsskissen först i dagens GP, trots att vi  i planerna ”ätits upp” av Liseberg.

Varje morgon drar vi på oss de gröna kaninkostymerna, ställer oss vid våra respektive arbetsplatser och drar igång dagens föreställning av Lustiga Tryckeriet.
In väller de nöjeslystna Lisebergsbesökarna, barnen hoppar upp och ner på våra kaninfötter och …
Nej, det är förstås inte sant. Inte än.
Men nog satte vi kaffet i vrångstrupen då det i dagens tidning stod att läsa att Rundqvists Boktryckeri införlivats med Liseberg och bäddats in i en liten park.
På andra sidan Mölndals ån hade vattenskojeri-anläggningen Allan tagit plats, något som fått de skojfriska redigerarna på Göteborgsposten att sätta rubriken ”Vattenlandet – Lisebergs våta dröm”.
Men Lisebergs våta dröm är inte vår!
Vi har våra egna drömmar och mål för vår verksamhet och i dem ingår inga gröna kaniner.

Rundqvists fina gamla tegelhus med "nästan strandtomt", hösten 2013.

Rundqvists fina gamla tegelhus med ”nästan strandtomt”, hösten 2013.

Rundqvist Boktryckeri och marken det ligger på är fortfarande en levande fristat, om än i det närmaste omringat av Liseberg som förra sommaren köpte Saabs nedlagda växellådefabriken på tomten här intill. Huset och tomten på andra sidan om oss ägde Liseberg sedan tidigare.
Men gatan utanför är än så länge ”allmän väg” och vi kan ta oss in och ut som vi vill.
Så hallå, hur kan ni planera in oss – rita in oss – i ett utökat Liseberg utan att ni ens äger vårt hus och marken det står på?
Dessutom, gammal är trots allt äldst och både Rundqvists Boktryckeri, grundat år 1908, och huset, byggt i slutet av 1800-talet, är äldre än Lisebergs nöjespark som kom till först 1923.

Mikael Rundqvist, vd och ägare av Rundqvists Boktryckeri, är dock vare sig särskilt chockad eller överraskad då han ser skissen på ”Storliseberg” .
– Ingenting är egentligen nytt av de här planerna, det var väl bara lite mer av allt på en gång.
Mikael har genom åren uppvaktats ett flertal gånger av Liseberg, men senaste tiden har det varit knäpptyst från nöjesparkens sida.
– Jag har egna planer för vår verksamhet och de stämmer inte riktigt med Lisebergs planer.
– Så det kommer ju att bli intressant att se hur de ska försöka lösa det här.

Även vi andra i fristaten Rundqvists avvaktar förstås med spänning – och viss oro – fortsättningen på den här Lisebergshistorien.

Artikeln i dagens GP fick oss att sätta morgonkaffet i vrångstrupen.

Artikeln i dagens GP fick oss att sätta morgonkaffet i vrångstrupen.

Läs mer:
Vattenlandet – Lisebergs våta dröm – GP 10 mars 2014
Lisebergs expanderar – GP 5 juni 2013
Vilka är de gröna kaninerna? – Lisebergs hemsida

Annonser