Etiketter

, , ,

Nisse Rundqvist

Men Nisse då, nu får du väl ändå ge dig!

Dag 17 av #blogg100 och klockan tickar på med oroväckande fart. Ska det bli något inlägg idag eller inte?
Tanken var att göra en summering av den gångna helgen på Webcoast. Skicka vidare lite tips, inspiration och kanske en och annan gnutta nyförvärvad kunskap.
Men så kom arbetsdagen emellan. En presumtiv kund tittade förbi för att förklara vad de vill ha hjälp med – lite web, lite översättning och några foldrar. En blandad kompott helt enkelt. Kul!
Inte riktigt lika kul var det att Nisse, alias Tryckfeksnisse, passat på att smita iväg och ställa till det nere i boktrycket.
– Men hallå där! Vad har du gjort! utbrast Rune där han stod och skar till nytryckta affirmationskort i senator Schneider.
Bara att hiva de felskrivna korten i stora papperskorgen.
Bråkstaken själv hade redan försvunnit ut för att stolt posera med sitt verk i snålblåsten. Du ser det på bild här bredvid.

st patricks kortLite får vi förstås ursäkta Nisse just idag, det är ju St Patrick’s Day – alla små gröna gubbars dag. Och här var Nisse, lika blåvit som vanligt. Inte konstigt att han vart sur och protesterade.
– See me, see me!
Vilket osökt för tankarna till en annan St Patrick’s Day några år tillbaks i tiden. Besöket hos familjen ”over there” sammanföll med den irländska nationaldagen så jag och svägerska smet iväg till stan för att kolla paraden. I Rochester, staden vid Lake Ontarios södra strand och där en gång George Eastman grundade Eastman Kodak Company, verkar det finnas fullt av irländska ättlingar. Det paradades och tjoades så det stod härliga till, allt medan snön vräkte ner.
– Bead me, bead me! vädjade de glatt ölindränkta killar bredvid.
Ja, inte till oss utan till folk som gick  i tåget och delade ut glaspärlehalsband.
Bara att haka på och snart var våra nackar nedtyngda av halsband i alla de färger. Mest i grönt förstås.
Tillbaks ut till ”lilla hålan” och hämta upp den beställda och (enligt amerikanerna) traditionella St Patrick’s maten i en av hålans många kyrkor.
Corned beef and cabbage” – alltså hm, jag har ätit godare mat.
Den natten jagades jag i drömmen av Audrey, den köttätande plantan i filmen ”Little Shop of Horror”.  (Roger Cormans original från 1960.)
– Feed me, feed me!
Och jo jag köper den alternativa förklaringen till  varför det är grönt som gäller på St Patrick’s Day. Det har ingenting med den ”gröna ön” att göra utan:
”It’s the color you turn after drinking all of that beer on top of a belly full of corned beef and cabbage.”
I natt blir det nog lugnare. Eller vad säger du, Nisse?

Annonser