Etiketter

, , , , , , ,

Nisse dingla”Hang on Nisse, Nisse hang on!”
Det finns de som tycker att Nisse borde ta det lite lugnt. Det var ju trots allt inte länge sedan han hängde en hel helg i stupröret. Och förra helgen kunskapsminglade han för fullt på knytkonferensen Webcoast.
Att ta det lugnt är dock inte något som ligger för Nisse. Så när det inte fanns några ”typer” att flytta runt på i tryckeriet idag, drog han istället iväg ut på en liten upptäcksfärd.

Även för en Nisse med svindel kan det vara kul att få se se stan lite "von oben".

Även för en Nisse med svindel kan det vara kul att få se se stan lite ”von oben”.

Första anhalten blev en liten bjudlunch på Heaven 23 i Gothia Towers. Väldigt ekologiskt och närodlat. Rostad morotsterrin blomkålscrème, tryffel, shiitake, kålrabbi, smörbakad palsternacka – det var inte utan att Nisse började drömma om en varm korv hos Lasse på Heden.
Shh Nisse, så får du inte säga! Inte pk!
Fast så säger man kanske inte heller längre – pk, politiskt korrekt?
Äh, sånt där hade Nisse inte tid att fundera över, här gällde det att kolla in utsikten. Visst är det härligt att se allting rejält ”von oben”?
Åtminstone om det är ordentligt med skyddande glas emellan utsikten och dig själv. Även en Nisse kan drabbas av svindel och ramla ner.
Nu vidare på turen. Nästa stopp vart ett persiennsnöre med utsikt mot Skånegatan. Det var där Nisse började nynna på den kända gamla låten ”Hang on Nisse, Nisse hang on!”.

Santa Nisse! Innan dagen var över hade Nisse hunnit skaffa sig en gloria.

Santa Nisse! Innan dagen var över hade Nisse hunnit skaffa sig en gloria.

Med den käcka melodin på läpparna drog Nisse vidare till Avenyn. Här händer det visserligen inte särskilt mycket nuförtiden, men tja – är man på vift så är man.
Nisses fortsatta äventyr ser du i bildspelet nedan.
För nu är klockan så mycket att det börjar brinna i deadline-knutarna och det är dags att sätta punkt för inlägg nr 19 i utmaningen #blogg100.
Vojne, vojne, hur ska det här gå!?

Detta bildspel kräver JavaScript.

”von oben” – från tyskan där det helt enkelt betyder ”ovanifrån”. I svenskan används det som uttryck för att beskriva att någon ser sig själv som lite förmer, lite bättre, än sina medmänniskor
Annonser