Etiketter

, , , , ,

, vad var det vi – eller snarare Bondepraktikan sa – fryser det natten till den 25 mars, så väntar ytterligare 40 nätter med frost.
Brrr! Hur många dagar har det gått nu? Hur många är det kvar innan den riktiga värmen kommer?
Men hallå där, nu ska vi inte klaga – de senaste dagarna har ju varit jättevackra, blå himmel, ulliga gulliga moln och smekande varma solstrålar. Det gäller bara att undvika skuggan.Och jo, det får gärna vara lä också.
Vår alldeles egna hustomte, Tryckfelsnisse, verkar inte kunna se sig mätt på allt det där blå.Timma efter timma står han och stirrar upp i skyn.
Och inte nog med det, häromdagen upptäckte vi att han snott med sig en av våra mobiler, plåtat och lekt med fotoapparna för det vilda.
Några av resultaten ser du här ovan.
Tja, vad ska man säga?
Idag höll vi dock hårt i mobilerna och Nisse fick gå och kolla in vårtecknen på marken istället. Vilka han hittade ser du här nedan.
Till sist tar vi så en ytterligare titt i Bondepraktikan. Det gäller att veta vilka signaler vi skall hålla utkik efter i april:

Inträffar varm och torr väderlek under första och andra tredjedelen av denna månad, kan man nästan säkert vänta kallt och regnigt väder under den sista tredjedelen.

Om april blåser i sitt horn, så fås en god skörd av korn.

Mars torr, april våt, och maj kan fylla bondens lador all, men april torr och ren är bonden till stort men. 

April varm, maj sval, juni våt är något att glädjas åt. 

En torr april är ej vad bonden vill, men aprilregn ger frukterna hägn. 

På en våt april följer en torr juni.
Klart månsken i april skadar fruktblommorna. 
Om tordyveln i den första vårtiden har löss under hakan, då är denna tid den bästa för att bruka jorden.
Ligger grodrommen om våren i djupt vatten, följer en torr och varm sommar, men ligger den vid stranden eller annars på grunt vatten, är en våt sommar att vänta.”

 

Annonser