Etiketter

, , , , ,

BergetMuhammedFredag och jobb hos kund – låååångt ut på landet.

”Kommer inte Muhammed till berget får väl berget komma till Muhammed”.
På Rundqvists händer det att vi beger oss till våra kunder, när de inte kan komma till oss.
Och nåja, nu ska vi väl inte överdriva – men lite som ett berg i rörelse kände sig allt undertecknad då hon på fredag morgon  gav sig iväg för att tillbringa dagen med jobb ”på plats”.
Don’t click and drive! är ett annat känt uttryck som dök upp under resans gång. Men nej, bilden ovan togs i stillastående position. Det går ju faktiskt att stanna till mitt i vägen när det inte finns en kotte i närheten. Eller?

Vad gäller uttrycket om Muhammed och berget, så lär det enligt ”Bevingat – från Adam & Eva till Oväntat besök” av Hellsing, Hellquist och Hallengren härstamma från någon av alla historier som berättas om profeten Muhammed. För att visa sin oförmåga att utföra underverk ska Muhammed ha befallt ett berg att komma till sig. Berget flyttade dock inte på sig – varpå Muhammed tackade Gud/Allah för att mänskligheten undslapp den förstörelse som berget skulle ha orsakat om det lytt. I själva är under enligt islam (och även kristendomen?) Guds verk, så det var förstås tur att Gud var mer förutseende.
Uttrycket kan spåras tillbaks till ”Essays” av den engelske filosofen Francis Bacon (1561-1626).  Till Bacons titlar kan för övrigt läggas advokat, vetenskapsman och statsman.

Om nu någon oroligt undrar, så kan meddelas att ingenting gick sönder när det HÄR berget rörde sig.

Annonser