Etiketter

, , , , , , , ,

Rundqvists_Igelkottkliché 5Kan man göra ”selfies” när man inte ens har ett namn? Vår kliché-igelkott kan, men nu är det hög tid att den rackaren får ett namn. Men vad? Hjälp oss!

Kärt barn har många namn, vi snabbgooglar och hittar en Kurt, en Latte, en Tott, en Irmelin, en Ivar, en Figge, en Tilda  och en Konrad – alla med efternamnet Igelkott.
Och så han som bara heter just Igelkotten.
Alla de ovanstående igelkottarna hör hemma i böcker för de yngsta. Rundqvists namnlösa kliché-igelkott är däremot av den mer slyngelaktiga typen.
En uppnosig en, som grinar lite illa och gärna visar upp alla sina 36 spetsiga tänder. (Vi människor har 28 stycken, om man bortser från eventuella visdomständer).
Ja, vår kliché-igelkott är faktiskt så stursk att vi måste trycka till honom extra mycket. Skrivblocksomslag efter skrivblocksomslag blir det. I varierande färgkombinationer där inget tryck är det andra exakt likt.
Vilket förstås inte gör saken bättre, ju mer uppmärksamhet den lille får, desto uppnosigare tycks han bli. För att inte tala om hur egotrippad är – häromdagen ertappade vi honom med att göra ”selfies”!

Alltså, vi kan helt enkelt inte fortsätta att prata om vår igelkott som ”den där”. Han måste ha ett namn!
Så nu ber vi DIG, käre läsare, om hjälp.Vad skall vår igelkott heta?
Hitta på ett passande namn och skicka förslaget till Igelkott Selfie, så har du chansen att vinna ett skrivblock med en unik ”selfie” på omslaget.
Skynda! Skynda!

Annonser