Etiketter

, , , , , , , ,

Rundqvist Nissefyrverkeri_webNisse njuter av avslutningsfyrverkeriet.

Yes, vi klarade det!
En post om dagen i 100 dagar. Vardag som helg, i ur och skur – blogga, blogga, blogga. Himla duktiga vi.
Definitivt värt en tårta eller två. Eller rent av ett spontantryck!

Rundqvist Nisse tangentbor_web

Nisse känner sig lite trött efter bloggutmaningen.

Varför vi gjorde det?
Tja, dels för att vi ville få fart på vår blogg och dels för att det är svårt att motstå en utmaningen, särskilt som den förhoppningsvis skulle leda till det förstnämnda.
På det personliga planet fanns också en tanke om att försöka komma igång med det egna skrivandet.
Och där ligger en del av kruxet, att skriva på en företagsblogg är inte det samma som att skriva privat. Det gäller att hitta en balans mellan att ”representera” och ändå vara lite personlig. Att inte ta ut svängarna och ”flippa ut” allt för mycket, men ändå inte vara stel och förutsägbar.

Nisse passade förstås på med att fira med djupdyk i tårtan redan i torsdags.

Nisse passade förstås på med att fira med djupdyk i tårtan redan i torsdags.

Hur det gick? Ja, det är förstås upp till er läsare att avgöra. Ni som, i det enorma informationsflödet som ständigt sköljer över oss, trots allt hittade hit.
Jämfört med för tio år sedan, då jag själv bloggade helt privat och ohämmat, är konkurrensen av andra uttrycksmedel på webben betydligt tuffare. Både Facebook och Instagram är snabbare kanaler och feedbacken är större, om än oftast rapsodisk. Twitter är vi/jag lite sämre på, det har mest blivit ett litet kvitter för att tala om att dagens post är uppe.
Samtidigt kan kanaler som Facebook, Instagram och Twitter fungera som ”reklamsnuttar” för att locka folk att ta steget (klicket) in i bloggen. Om de har lust, tid och ork.
Just där lyckades vi dock inte riktigt så bra som vi hoppats. Visst har vi fått fler läsare men det är ju inte så att antalet besök direkt överbelastat servern. Vilket naturligtvis beror på att vi dels inte lyckades vara tillräckligt intressanta och dels inte nådde ut ordentligt.
Konkurrensen är som sagt hård, enligt Twingly fanns det år 2012 över 400 000 bloggar i Sverige. Samtidigt läser nästan hälften av de svenska internetanvändarna bloggar, åtminstone någon gång ibland.

Även Valborg fick vara med och beskåda målgångsfyrverkeriet.

Även Valborg fick vara med och beskåda målgångsfyrverkeriet.

Med facit i hand borde vi ha jobbat lite mer på att hitta vår tänkta målgrupp, eller snarare gjort det lättare för vår målgrupp att hitta oss. Vilket kräver att du själv är mer aktiv i för dig intressanta kanaler. Att du läser och kommenterar, kanske även diskuterar, på andras bloggar. Fast där någonstans tog vår ork slut.
Riset vi frivilligt band åt de egna ryggarna vägde tyngre än vad, åtminstone undertecknad, räknat med. Inte minst mot slutet.
Oj, klockan är redan tio på kvällen och ingenting är uppe på bloggen. Aj, bäst att skynda hem/sluta titta på filmen jag fastnade framför/nej, det blir ingen middag förrän efter midnatt!

Hm nåja, det går ju att vara ute i god tid också, men just där ligger i vart fall inte undertecknads styrka. Några minuter före deadline är inte desto mindre en klarad deadline och klarade deadline gjorde vi i alla de 100 dagarna – nästan.
Enda smolken i bägaren är inlägget den 4 april, ”Ta hand om din ork” av Konkotor, som var skrivet och upplagt i god tid men inställt att visas först på kvällen. Döm min förtvivlan när jag kommer hem 24.15 och det inte har funkat. Så, fuskade lite där… fast ändå inte, egentligen.
När vi ändå är på ”nördnivå” kan vi berätta att den här periodens i särklass mest visade/lästa? inlägg är ”Lisbergs våta dröm är inte vår!” följt av Konkoktors ”Rökare – Varför skadar ni mig?”. Vilket förmodligen delvis beror på att inläggen spreds i andra kanaler.
Även filmen ”En del åker Helix, Nissarna åker häftmaskin” sågs av många.
Och så här inledde vi utmaningen: ”Handsken är kastad – en post om dagen i 100 dagar”.

Och därmed är det dags att runda av #Blogg100 utmaningen.
Ett stort tack går förstås till mina medbloggare: Konkoktor, Eva och Rune och till alla andra i Rundqvists huset som i sin vardagliga kreativitet även skapat underlag till saker att skriva om!
Fredrik Wass, bisonblog.se, som drog igång utmaningen Blogg 100, ordnar med ”Blogg100-final med ”speakers corner” i Stockholm på tisdag, dit kan vi tyvärr inte ta oss just nu. Vi får hitta på något annat fira med i stället.
Vi ber att få återkomma!

Nisse, er ciceron i tryck- och tårtvärlden!

Nisse, er ciceron i tryck- och tårtvärlden!

Ur ”Svenskarna och internet 2013”: Svenskarnas vanligaste aktiviteter på internet är att läsa och skriva e-post, besöka sociala nätverk, spela spel och lyssna på musik. Under det senaste året har aktiviteten ökat inom några områden. Fler söker efter fakta, kollar tidtabeller och adresser. Det är också fler som spelar spel och lägger upp digitala foton. De smarta mobilerna förenklar just dessa funktioner.
Mer info hittar du på .SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur).

 

Annons