Etiketter

, , , , , , , ,

Detta bildspel kräver JavaScript.

Rundqvists är vi väldigt glada. Vi har fått unikt tillskott i vår klicheésamling.
Det hela började med att Eva & Mikael var på ostprovning en fredagskväll och lärde känna Sune. Att den nyvunna kontakten med Sune skulle innebära ett lyft för Rundqvists, visste de inte då.
Dagen efter ostprovningen får Mikael ett sms från Sune med bifogad bild på en baksida av en plåt. Sune frågar om detta kan vara något av intresse. Mikael ber om fler bilder, som kommer relativt omgående. Bilderna visar klicheér på filmstjärnor från förr. Det är Marilyn, James Dean, Brigitte Bardot, Elvis mfl.
Sune berättar att han för några år sedan blev ombedd att rensa ett förråd på en gammal biograf. Han skulle slänga allt som var i förrådet, men det blev svårt att göra när han hittade de gamla klicheérna.
Sune bestämde sig för att spara klicheérna, som sedan dess legat väl införpackade i hans källare hemma. Eftersom det inte finns så många som har kvar utrustning för att trycka på gammaldags vis, fick  filmstjärnorna ligga och vänta länge.
Men nu när vi funnit varandra skall vi ge filmstjärnorna nytt liv här på Rundqvists.

Under veckan som gått har vi fått in ett antal klicheér från Sunes samling, vilket gjort att den antika avdragspressen har fått jobba hårt. Vi har också börjat sortera och kategorisera alla filmstjärnor. För att sedan enkelt kunna hålla reda på vilka vi provtryckt.
De tryck vi gjort hittills har blivit enastående och vi på Rundqvists är euforiska. Som ni förstår har även geniknölarna jobbat en del. Det finns ju en hel del som kan göras med så många filmstjärnor.

Annonser