Etiketter

, , , , , ,

Bokstäver2Förstapris i vår anagramtävling är tio valfria ”bokstäver”, tryckta med trästil på återfunnet och därtill numera unikt ”kartongpapper” .

Grattis Eva Stenberg!
Du lyckades hitta på det bästa bidraget i den anagramtävling som vi hade under vår vernissage. Vi fick många härliga förslag såsom varmt ale (mm fesljummen öl!), matvelar (vad ska jag äta?!), larvteam (en hel hög tramspellar? Teenage mutant ninja turtles ärkerivaler? Ett riktigt långsamt idrottslag?) och tarmavel (vill vi ens fundera på vad det innebär?), men Evas Vem talar? var det förslag vi tyckte mest om. Kanske inspirerades hon till den frågan då det under vernissagekvällen både talades, sjöngs, dansades och skrattades för fullt från alla håll och kanter i det gamla tryckeriet.
Att det var rejält tryck hos oss är ingen underdrift. Vi kan verkligen inte anklagas för falsk marknadsföring då det gäller det utlovade kladdet under kladdkakans dag för vår ateljé förvandlades till livlig lekstuga där alla ville vara med och botanisera bland färgburkar, trätyper och klichéer. För att hålla energinivån på topp inmundigades det kilovis av kladdkaka, som sköljdes ner med dunkavis av rödvin.

Tavelram var utgångsordet för anagramtävlingen under vår vernissage/after work.

”Tavelram” var utgångsordet för anagramtävlingen under vår vernissage/After work.

Bossen för Rundqvist & Co, Eva Lindegren, höll en liten presentation om verksamheten nere i museet ,där vår superproduktiva konstnär Faruq Omer näst intill tapetserat väggarna med sin konst. Sitt största framträdande gjorde Eva dock då hon, flankerad av två unga herrar, kapade micken och sjöng med Freddie Nyström band. De rockade loss på nedervåningen så att det vibrerade i konsten på väggarna i gallerikorridoren på våningen ovanför. Där uppe fortsatte det musikaliska med Johanna på gitarr och sång, som för kvällen fick en spontan bandkompis i LG på papperskorgskongas.
Det var enligt en av besökarna så ”amaaaaaaaazing” att du som inte dök upp på vernissagen, eller gick hem tidigt, verkligen missade något! Och ja, vi som var med under denna kväll är sannerligen glada att vi inte var någon annanstans, för det var en kväll att minnas. Bättre premiärvernissage och ”releaseparty” för Runqvist&Co kan vi inte ha önskat oss eller ens drömt om.

Vi vill tacka samtliga som bidrog till den lyckade kvällen – medarbetare, besökare, musiker – detta gjorde vi så bra att vi måste göra om!
Har du inte lämnat din mailadress till oss i gästboken eller genom anagramtävlingen, alternativt lajkar oss på facebook eller följer vår blogg, styr då upp det så du inte missar nästa dundertillställning!

Johanna

Veta mera:
Anagram – wikipedia.
Heter det en eller ett vernissage?
Ja, det frågar sig kanske ”vän av språkordning” och jo, det heter en vernissage. Läs mer i Svd:s språkspalt.
Annonser