Etiketter

, , , , , , ,

London julmark nov 2014_3Eva på  à la London Juldesignmarknad, ett av alla evenemang vi deltog i, eller arrangerade, under 2014.

Designmarknader, konsttryck med gamla Rundqvistsklichéer, studiebesök, mängder av block/notebooks med retrostuk, nyskapade linoleumtryck, webbsidor, loggor, visitkort, illustrationer, diverse beställningar av boktryckta produkter och så förstås våra glamorösa filmstjärnetryck.
Ja, det är bara några av alla de saker vi hann med på Rundqvist & Co under det gångna året.

Nisse hade fullt sjå att hålla rätt på våra trätyper, vilka kom väl till användning under året.

Nisse hade fullt sjå att hålla rätt på våra trätyper, vilka kom väl till användning under året.

2014 blev ett riktigt kul och fartfyllt år, då vi både designade nya produkter, förfinade ”gamla godingar” och därtill fick gott om tillfällen att ”live” testa vad våra kunder tycker om det vi gör.
Och responsen var överväldigande positiv! Härligt.
Framför oss ligger nu ett oskrivet 2015 som vi skall göra vårt bästa för att fylla med ännu fler spännande, kreativt nyskapande produkter och aktiviteter.
Självklart med våra ledord Återfunnet & Återvunnet som stabil grund. Det är ju i skattgömmorna på Rundqvist Boktryckeri AB som själva förutsättningarna för verksamheten finns.
Och jo, på Rundqvists Boktryckeri pågick förstås produktionen som vanligt även under 2014. Förutom sedvanliga beställningstryck, layoutade och tryckte vi flera böcker, foldrar, fixade webbsidor och lite annat smått och gott.

I Rundqvist huset 2014:
I början av året inredde vi vårt museirum som efter mycket slit stod nymålat och fräscht. Sedan dess har vi ändrat om flera gånger, använt lokalen för utställning, hyrt ut för mindre sammankomster och än har vi inte lagt sista handen vid projektet. Tanken är att det skall vara ett ”levande museum” och det tar lite tid att hitta rätt form.
För den intresserade innehåller vårt lilla museum redan nu en skatt av gamla tryck och trycksaker från anno da zumal. Här finns det inspiration och kunskap att hämta!

Inte helt fel med lite glass i trädgården när dagen är varm och solig!

Inte helt fel med lite glass i trädgården när dagen är varm och solig!

Bröllopsinbjudningar i boktryck var populärt i början av året. Vår trotjänare, avdragspressen, gnydde och fick sig en liten renovering.
Även själva det Rundqvistska huset med tillhörande trädgård gavs lite extra omvårdnad under året. Det målades fönster, fixades vägg i presshallen, fasad mot gårdsplanen och planterades i trädgården. Härligt med en trädgård att smita ut i en stund under varma och soliga dagar!
Fast då det i juni blev dags för Rundqvists sommarfest, öste förstås regnet ner.

Nåja, i februari passade vi på att göra ett intressant studiebesök på Handpapper Klippan.
Själva tog vi också emot en rad studiebesök under året. Workshops finns i ”pipeline” för 2015.
Ständigt á jour med senaste nytt inom sociala medier och annat nyttigt på weben, deltog vi förstås i knytkonferensen Web Coast.

Färdiga block/notebooks packas in för försäljning,

Färdiga block/notebooks packas in för försäljning,

Under året fick Rundqvist & Co både ny boktryckt logga och en egen hemsida med webshop. Du hittar oss även på Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter och så förstås på bloggen. Erkännas skall dock att just Twitter har vi inte varit särskilt aktiva på, får försöka bli bättre på det i år.
Rundqvist Boktryckeri AB finns även på LinkedIn.
På bloggen deltog vi för övrigt i Blogg100, en utmaning som gick ut på att blogga varje dag i 100 dagar. Vår mest lästa post blev ”Lisebergs våta dröm är inte vår”, som vi skrev efter att ha sett i tidningen hur vi i framtiden ”ätits upp” av nöjesparken. Med gemensamma krafter, bland annat gav konkoktor en inblick i skrivandets konst, klarade vi utmaningen. Men sen gick visst luften ur lite…
Bättring utlovas under 2015.

Konsttryck av gammal återfunnen kliché

Konsttryck av gammal återfunnen kliché

Under våren lyckades vi till slut konka ner den helmanuella ”gammelgamla” avdragspressen från vinden. Inte helt lätt men oj, så kreativiteten flödade då den väl kom på plats.
Med hjälp av gamla klichéer från tidigare bok- och tidskriftsproduktion på Rundqvists, skapas numera stämningsfulla nya ”konsttryck” – det ena fräckare än det andra.
Och det finns massor av klichéer kvar som vi inte hunnit testa än!

Greta gjorde entré i Rundqvists huset.

Greta gjorde entré i Rundqvists huset.

Framåt hösten gjorde helt oväntat de celebra filmstjärnorna entré. En fantastiskt samling klichéer som vi fått låna av Sune, för att katalogisera och trycka med. Även här finns det bilder vi inte ens hunnit testa.
Som grädde på moset fick vi i slutet av året en omgång trätyper från Tryckoteket i Mölnlycke. Det ni!
Lägg därtill ett inspirerande besök av en fd medarbetare på Hatch Show Print, Nashville, Tennessee, och det finns stor chans att 2015 blir året då ”the Sky is the limit”, som man säger när de svenska orden tryter.

À la London Designmarknad, maj 2014

À la London Designmarknad, maj 2014

Och så var det alla marknadsaktiviteter. I april var vi med på Vårmarknaden på GFC, Göteborgs Föreningscenter, i maj på på Sociala Företagsdagen 2014 samt à la London Designmarknad (på Konserthuset).
I november vart det riktigt fullt upp med både vårt eget mycket lyckade Vernissage/After Work, utställning Oddit och à la London Juldesignmarknad, som den här gången ägde rum på nyrenoverade gamla Auktionsverket.
Inför vår vernissagekväll gjorde för övrigt Rune en tillbakablick över de två och ett halvt år som gått sedan Rundqvist & Co började ta form här i huset. Trevlig läsning.
I december deltog så några av oss i CSR-forum 2014, varpå vi avrundade med en liten julfest.

Som sagt, det var lite av allt hände i det Rundqvistska huset under 2014.
Massor kom förstås inte med i genomgången, men vi vill ju inte trötta ut er alldeles inför det nya spännande året som väntar.
Varför inte följa oss här på bloggen och på Facebook, så att du inte missar något kul!
Vi hörs.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Annonser