Etiketter

, , , , , , , ,

Detta bildspel kräver JavaScript.

Dag 2 av Blogg100 och vi flörtar redan med deadline-snöret.
Inte så konstigt för i kväll har vi för första gången kört workshop i huset och brottats med en helt annan typ av snöre – det så kallade kolumnsnöret.
Tanken är att vi skall köra ett antal workshops under våren, där deltagarna får släppa fram sin skaparglädje genom att testa att trycka med bland annat gamla klichéer i våra avdragspressar.
Inför den första workshop slog tyvärr  influensan till och antalet deltagare blev till slut bara två stycken. Desto mer tid och rum för att testa på!
Eftersom kvällens deltagare dessutom var speciellt intresserade av den typografiska delen av boktryckandet (letterpress, som det heter på engelska) fick de förstås testa att handsätta.
Det är där kolumnsnörena kommer in. När typer, klichéer och lågmaterial plockats ihop så gäller det att binda ett snöre – ett kolumnsnöret – runt det hela så att satsen, det vill säga ”alltihopa”, hänger ihop.
Lite pilligt…
Nå, förhoppningsvis är våra deltagare nöjda med kvällens övningar och kommer tillbaka laddade för en ny dust med det gamla boktryckeriet på onsdag kväll.

Är du också intresserad av att komma på workshop hos oss?
Läs mer på Rundqvist&Co:s hemsida.
Vi meddelar snart när det är dags för nästa workshop.

Annonser