Etiketter

, , , , , , , ,

Rundqvist_Alltid vackert väder_webFredag, mys och gammal spelfilm – i kväll bjuder vi på en promotionbild för sång- och dansfilmen Alltid vackert väder. Frihandstryckt i vår äldsta avdragspress Vandercook no 1.
Filmen, i vilken dansstjärnan Gene Kelly har en av huvudrollerna (han var även med och regisserade), gjordes i det nya storformatet CinemaScope och gick upp på de svenska biograferna i december 1955.
Den piffiga kvinnan på promobilden är Cyd Charisse, klassiskt skolad dansare som virvlade runt med både Gene Kelly och Fred Astaire i en rad filmer under 50-talet. Bland annat fick hon några år tidigare ersätta Gene Kellys motspelerska Debbie Reynolds i balettfinalen i Singing in the Rain. Debbie Reynolds dansande höll inte riktigt måttet för den scenen.

I Alltid vackert väder möter vi tre tidigare soldater och bästa vänner som återses tio år efter att de kom hem från andra världskriget. Bara för att upptäcka att de egentligen inte har särskilt mycket gemensamt.
Lite jobbigt, typ.
Så kallades filmen också för en ”cynisk musikal”, vilket inte riktigt gick hem hos publiken. Filmen blev en av de sista stora dansfilmerna som filmbolaget MGM gjorde. Senare har filmen dock omvärderats, mest på grund av de många nyskapande dansnumren. Vi får bland annat se Gene Kelly både steppa och dansa ner för Broadway på rullskridskor, de tre vännerna dansa med soptunnelock på fötterna, dans i stor lamphatt och lite annat smått och gott.
Låter inte det som ett äkta helgnöje?!
Tyvärr lyckades vi inte hitta filmen i sin helhet på youtube, så ni får nöja er med några små klipp.
Intresserad av själva promotionbilden?
Den finns att köpa i vår nya webbshop, bara att klicka på länken.


Kelly steppdansar på rullskridskor.


Nej, så kul var det visst inte att träffas igen …


Se trailern för ”Alltid vackert väder” (It’s always fair weather).

Annonser