Etiketter

, , , , , , ,

Rundqvist ciggpack 9 mars 2015_web
Grannarna kastar lystna blickar in genom staketet, påstår LG – verkar mer som om de kastar in skräp!

– Nu har den första blomman slagit ut i trädgården och grannarna kastar lystna blickar in genom staketet!
LG kommer infarandes som ett yrväder en marseftermiddag och meddelar den glada nyheten.
– Där har du något att skriva om på bloggen idag!
Rundqvist flaska 9 mars 2015_webSå, går ut för att plåta den omtalade blomman, letar och letar men hittar ingen. Dock en massa annat som grannarna kastat in, som tomma cigarettpaket, dito glasflaskor och burkar.
Ett skräpigt släkte de där Lisebergskaninerna!
Fast nu kanske vi inte ska skylla på de små gröna, parkeringsplatsen här bredvid används så här års av alla möjligare skojare och på alla möjliga sätt, varav en del du nog inte vill veta mer om.
Rundqvist svalört 9 mars 2015_webI brist på blomma plåtar jag lite av varje, noterar att några av syrenknopparna verkar ganska bristningsfärdiga och yes, där är den lilla blomman!
Såg den inte först, den står ju i en av växtbänkarna.
En svalört är det, sa LG och i brist på botanisk kunskap kan jag inte annat än att hålla med. Gul är blomman i vart fall. Tror dock  inte att ”grannarna” kunnat slänga några lystna blickar på den – om de inte haft kikare då.

Lite senare på eftermiddagen är det några andra skojare som slänger lystna blickar åt vårt håll. Och inte bara slänger blickar, de ilar med bestämt gungande steg och svajande armar rakt över gårdsplan och försvinner in mellan husen. I jakt på vad?
Micke och några av tjejerna rusar ut och tjoar bort de båda herrarna, som raskt försvinner ut igen och uppför gatan.
Trodde vi ja, knappt har uppbådet dragit sig tillbaka förrän de båda lustigkurrarna är på gång igen och försöker slinka in genom grinden till Liesbergs kontors- och underhållsavdelning här intill.
Men då kommer Lisebergs egna säkerhetsvakter farandes, killarna slinker ut igen, hoppar snabbt i en fullastad bil – jaså, hade de en sån stående här?! – och sladdar iväg.
Aj, aj, aj, dem vill nog ingen möta ute i trafiken!
Och jo, det rings snabbt några samtal till ordningsmakten.
En ganska händelserik måndag med andra ord.

Om du undrar över rubriken, så handlar det förstås om den gamla skämtfrasen som alla, som någon gång läst lite tyska, gärna brister ut i då våren gör sig påmind. Frasen lyder i sin helhet ”Es ist Unser in der Luft und bald kommen die Löwen und die Bären”.
Låter bra va?
Bara det att Unser, dvs vår på tyska –inte betyder årstiden vår, utan vår som i ”din och min” och Löwen und (och) Bären funkar inte som förtyskning av vare sig löven eller bären utan betyder lejonen och björnarna.
Ständigt lika kul, typ.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser