Etiketter

, , , , , , ,

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nu sover minsann inte videungarna i vår stora sälg längre, de har fullt upp med att ramla ner på marken och sprida gulaktigt mjöl omkring sig.
Betyder det att vi har en hon-sälg i trädgården? Eller är det månne en han-sälg?
Tja, för att avgöra det krävs det allt lite mer botanisk kunskap än vad undertecknad besitter. Att sälgen, liksom övriga viden är tvåbyggare, det vill säga har sina han- och honblommor på olika plantor, är något jag just googlade fram.
Det var det där med att lära sig något nytt varje dag.

Som ni kanske redan förstått av bildspelet ovan, så har det gjorts en liten vårinspektion på den Rundqvistska tomten. Varje år är det likadant, först händer ingenting, mer ingenting, sen händer nästan ingenting och så Poff! exploderar växtligheten. Det gäller att koll om man ska hänga med i den snabba slutspurten.
Och så långt, så gott. Nu får vi se vad vädret och naturen hittar på under helgen.
Kanske väntar rena rama sommarträdgården på oss när vi kommer tillbaks till jobbet på måndag!

Visste du förresten att det var den finlandssvenske författaren Zacharias Topelius som skrev dikten ”Sov du lilla vide ung”, publicerad i barntidningen Trollsländan, 1869?
Dikten tonsattes av Alice Tegnér och gavs ut i det tredje häftet av hennes Sjung med oss, Mamma! år 1895.
Nedan kan du lyssna till sången i ett arrangemang av jazzpianisten och kompositören Esbjörn Svensson, som ledde den internationellt framgångsrika jazzgruppen e.s.t. (Esbjörn Svensson Trio). Esbjörn Svensson avled i en dykningsolycka 2008.
För framförandet står Caroline Ramström, sång, och Stefan Bergh, piano.

Annonser