Etiketter

, , , , , , ,

Husnmod köksalmanaka_mat 6 web

Äkta brunmat från 60-talet, ur Husmoderns köksalmanacka 1962.

Gommar som går upp i brygga, våffelkärlek som djupnar med åren, avnjutande av återupptäckt kinamat och diverse andra lyriska tirader om ätandets fröjder.
Det har väl knappast undgått den uppmärksamme bloggläsaren att det finns flera äkta matentusiaster i det Rundqvistska huset?
Så entusiastiska är några av dem att de bildat en nätbaserad gourmetklubb – ”invites only”. Klubben heter visst något på Ister och verkar i ärlighetens namn vara ”mer snack än verkstad”.
Kanske tur det, med ett sådant namn!
Nåväl, för att glädja våra kära matälskande medarbetare (ingen nämnd och ingen glömd, men namnen börjar på L och C) presenterar vi idag en knippe tips hämtade ur helgens fynd av begagnade böcker. Två stycken Husmoderns Köksalmanacka, årgång 1962 samt 1963.
Vi snackar tidigt 60-tal, vi snackar om den så kallade ”Bruna maten”.
Förhoppningsvis får brunmatstipsen det att vattnas rejält i munnarna på våra isterister.
Och kanske även du, kära läsare, får några fina uppslag till den kommande veckans matlagande!

För fler tips på äkta 60-tals, men framför allt 70-tals mat, kolla in bloggen Den bruna maten.
Delar av bloggen finns numera även i bokform.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser