Etiketter

, , , , , , , , , , , , ,

Vi uppmanar förbipasserande att släppa mobilen och titta upp en stund. Där på annonspelaren sitter ett unikt handgjort konsttryck.
Gillar du det? Plocka ner det och ta med det hem!

Tisdagen den 11 augusti startade ArtCaching – gratis konst i det offentliga rummet. Att inspireras av, att diskutera – att samla på.

Tanken med ArtCaching är att skapa ett kulturintresse i nya grupper och på nya sätt. Staden är ett dygnet runt-öppet galleri för ständigt växlande utställningar.
Väggar är de 38 affischpelare som Göteborgs Stad ställt upp runt om i kommunen. En gång i veckan sätts nya konsttryck upp och får slåss om plats och uppmärksamhet med alla andra budskap som trängs på pelarna. Varje tryck är försedd med en QR-kod, en digital information om vad det hela handlar om.

Varje vecka kan du hitta nya konsttryck/konstverk att artcascha. Alla Konsttryck/konstverk är gratis. De byts ut varje tisdag och nya tryck som kommer att hängas upp meddelas på facebook på måndagen innan.
För att vara med i Artcaching går du in på facebook och gillar vår sida. När du artcachat vill vi gärna att du postar bild och en kommentar om vad du tycker.

Tanken är också att under projektets gång bjuda in och samarbeta med andra designers, kreatörer, kända och framför allt okända konstnärer.
Och riktigt roligt vore det om ArtCaching sprider sig till andra städer och länder!

Konsttrycken är unika och gjorda med hjälp av nyskapade linoleumsnitt, gamla klichéer, trä- eller blytyper och tryckta i våra manuella avdragspressar, på överblivet papper från boktryckeriets produktion. Läs mer om Artcaching på vår webb!

Annonser