Etiketter

, , , , ,

Det har hänt mycket på Rundqvists den senaste tiden. Vår idé Artcaching är inne på sin åttonde vecka. Vi fortsätter enträget att varje vecka sätta upp unika konsttryck och några konstverk på stadens annonspelare. Men vi gör inte bara det! I förra veckan började vi damma av Vingen och i går testades den med färg. Resultatet var fantastiskt. Vingen gjorde fantastiska arbeten förr i tiden och vår förhoppning är att den skall få jobba lite till…
Det är en spännande tid som är framför oss. I november har vi vår första workshop för ABF och i december uppmärksammas de gamla avdragspressarna på konsthallen. Det känns väldigt bra att det gamla hantverket får lite uppmärksamhet!
1

Tryckverkstaden – Rum för skapande – Samtal och distribution
2015.12.04-2016.01.10
Tryckpressarna går varma i december och januari när hela Göteborgs Konsthall förvandlas till en tryckverkstad med öppen verkstad, redaktionsrum, bibliotek och utställning. Du får en unik chans att skapa och utforska olika trycktekniker självständigt eller tillsammans med professionella tryckare och konstnärer. Testa alltifrån letterpress och silkscreen till potatistryck. Experimentera i kända och oväntade material.
Samtidigt bjuder Göteborgs Konsthall också på ett rikt programutbud med föreläsningar, konstnärspresentationer, samtal och workshops, som alla är välkomna till. Allt som produceras, av hand och tanke, bildar en utställning som hela tiden förändras. Vad innebär det att arbeta och skapa tillsammans i rummet? Och vad betyder det långsamma hantverket i vår digitala samtid?Tryckverkstaden genomförs i samarbete med bland andra Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs universitet, Konstnärernas kollektivverkstad Göteborg och Rundqvists Boktryckeri.HUR KAN JAG DELTA?Tryckverkstaden bygger på dina idéer och din skaparlust. Det finns många olika sätt att delta, i form av workshops, seminarier och samtal, eller under vissa tider går det bra att komma till konsthallen oanmäld och arbeta i verkstaden. Mer information kommer inom kort.

Länk till information om öppettider.

Annonser