Etiketter

, , , ,

Detta bildspel kräver JavaScript.

När vi var på Göteborgs Konsthall provade vi på andra tryckmetoder och kände direkt att vi var i ett behov av en grafikpress.
Det är inte helt lätt att hitta bra begagnade sådana och sökandet har pågått ett tag. Efter ett tips tittade jag in på Grafiska Sällskapets webbsida och hittade några intressanta objekt. De som låg geografiskt närmast var ju naturligtvis redan sålda och den aktuella tryckpressen fanns i Borlänge. Vi hämtade den på vägen hem från Sälen och även om det var en tung och lång resa så var det värt det.
Den grafiska tryckpressen har bara haft en ägare före kvinnan som sålde den. Och det var ingen mindre än Janne Dahl, en av Dalarnas och Sveriges stora grafiker.
Grafikpressen står nu monterad i vår ”omstrukturerade” verkstad.  Det var nämligen lika bra att ”möblera” om efter det kaos som uppstod när vi skulle tillbaka med avdragspressar, regaler,  typer mm från Tryckverkstaden. Resultatet blev en större samlad verkstad, med plats avdragspressar, färger, arbetsytor och grafikpressen. Ett mycket bättre resultat helt enkelt!